Gezondheid

10 redenen om verliefd te worden op broccoli

  1. Broccoli is rijk aan calcium. Zoals iedereen weet is calcium belangrijk voor de gezondheid van onze botten. Broccoli bevat meer calcium dan melk en is dus een goed alternatief als je geen melk lust of niet tegen lactose kan.
  2. Broccoli bevat vitamine A. Vitamine A zorgt onder andere voor de aanmaak van collageen om je huid te verstevigen.
  3. Is rijk aan vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor het optimaal houden van je weerstand en ook noodzakelijk voor de aanmaak van collageen in je lichaam.
  4. Deze gezonde vriend bevat bovendien veel vezels, die je nodig hebt voor een soepel dagelijks toiletbezoek.
  5. Rijk aan vitamine K, deze is nodig voor een goede bloedstolling.
  6. Bevat hoge concentraties sulforafaan. Deze stof vermindert het risico op ontstekingen en helpt bij het voorkomen van hartziektes.
  7. Broccoli bestrijdt hoge cholesterolgehalten.
  8. Broccoli helpt bij het bestrijden van borstkanker. Onderzoek aan de universiteit van Vanderbilt in de Verenigde Staten heeft aangetoond door dagelijks 150 gram aan broccoli te eten.
  9. Bevat vitamine B11, oftewel Foliumzuur, vooral belangrijk voor de toekomstige mama’s. Foliumzuur is essentieel voor de groei van de zenuwstelsel van de ongeboren baby.
  10. Studies in de Verenigde Staten (Fred Hutchinson Cancer Research Center, Seattle & Josephine Ford Cancer Centre, Detroit) hebben aangetoond dat broccoli helpt bij het voorkomen van prostaatkanker.

 

Verder interessant om te weten:

Broccoli kun je rauw, gebakken of gekookt eten. Stomen is de gezondste manier om te koken, bij stoofschotels verlies je de meeste voedingsstoffen.

Let bij het kopen op de kleur van de stelen en bloemen, want als ze gelig zijn dan is de broccoli niet meer vers.

 

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.