Gezondheid

7 redenen om te wandelen

Wandelen

1. Afvallen
Wandelen is een uitstekende manier om gewicht te verliezen. De kilo’s vliegen er niet supersnel af, maar op lange termijn verlies je wel degelijk gewicht. Bovendien is het gewichtsverlies vaak definitiever dan wanneer je kiest voor een dieet

2. Het is goed voor je hart
Een wandeling van 30 minuten per dag verlaagt je bloedruk en je cholesterolgehalte. Het verbetert ook de conditie van je hart en bloedvaten. Als je één uur per week actief bent, daalt het risico op hartproblemen al met 50 procent.

3. Verlaagt de kans op diabetes
Een dagelijks wandeling verlaagt het risico op diabetes type 2 met zo’n 58 procent.

4. Het is ideaal voor beginners
Wandelen is de ideale vorm van beweging voor wie wat meer wil bewegen. Bij wandelen heb je niet snel last van blessures. Voor wie volledig vanaf nul begint, is het wel raadzaam om langzaam op te bouwen.

5. Sterkere botten
Wandelen versterkt je botten, waardoor je minder kans hebt op osteoporose. Je botten worden sterker en je gewrichten worden soepeler.

6. Betere nachtrust
Raak je moeilijk in slaap? Ga dan ’s morgens of in de vroege avond een wandeling maken. Het helpt je ontspannen, het maakt je lichaam moe en verbetert ook de kwaliteit van je slaap.

7. Het voorkomt dementie
Uit onderzoek blijkt dat wandelen het perfecte medicijn is tegen dementie en Alzheimer. Bij 3 wandelingen per week van zo’n 30 tot 45 minuten – vertraagt de mentale achteruitgang.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.