Gezondheid

Is jouw restaurant glutenvrij?

Glutenvrij restaurant?

 

Voor iedere restaurant eigenaar is het een vraagstuk: “Gaan we mee met de glutenvrij hype?”

Waar de meeste eigenaren denken een glutenvrije restaurant te hebben waar ze winst halen uit het aanbieden van glutenvrije gerechten, slaan ze vaak de plank mis: Onvoldoende kennis over gluten en de ziekte coeliakie resulteert dat de klant ziek wordt en vervolgens nooit meer terug komt. Dit is ontzettend jammer voor zowel de restaurant eigenaar als de klant.

Wat is Coeliakie

Glutenvrij eten is geen hype voor mensen met de auto-immuunziekte Coeliakie. In Nederland hebben ongeveer 3% van de mensen de diagnose Coeliakie. Dat komt neer op ongeveer 500.000 Nederlanders. De ziekte uit zich op verschillende leeftijden. De symptomen variëren van typische maag-darmklachten zoals diarree en buikpijn tot meer vage klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en onvruchtbaarheid. Daardoor is coeliakie niet zomaar vast te stellen en zijn er naar alle waarschijnlijkheid vele mensen glutenintolerant zonder dat ze dat weten. Ook deze mensen hebben baat bij een glutenvrij dieet.

Glutenvrije restaurant

Hoe geweldig zou het zijn om deze groep Nederlanders onbezorgd te laten genieten van gerechten uit jouw restaurant, zonder dat ze daar ziek van worden?
De verwachting is dat de komende jaren veel meer vraag komt naar glutenvrije horecagelegenheden. Wist je dat in een gezelschap de keuze voor een restaurant gemaakt wordt door diegene die speciale dieetwensen, zoals een glutenvrijdieet heeft?

Wil je in je restaurant, bedrijfsrestaurant of café, glutenvrije of lactosevrije gerechten aanbieden zonder zorgen?
Wil je meer omzet maken en met een frisse blik serieuze stappen ondernemen?

Laat dan hieronder je telefoonnummer achter en ik bel je op om de mogelijkheden te bespreken:

Na mijn bezoek, weet je:

  • wat gluten zijn
  • welke producten je wel en niet kunt gebruiken
  • hoe je glutenvrije of lactosevrije maaltijden kunt voorbereiden
  • hoe je jouw klanten kunt geruststellen door ze goed te informeren over de maaltijden en ingrediënten
  • wat de meeste voorkomende gemaakte fouten zijn
  • hoe je via social media veel nieuwe klanten kunt aantrekken
  • hoe je onderneming het gesprek van de dag wordt

Investering vanaf € 349,- (bij 1 tot 3 personen)

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.