Pompoensoep
Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr water
1 kleine pompoen
1 ui
1 teentje knoflook
3 wortels
1 zoete aardappel
1 handje verse basilicum
Cayennepeper en zout
Olijfolie
Pompoenpitten
Bereidingswijze:
Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snijd de rest van de pompoen in stukken.
Schil de zoete aardappel en wortels en snij deze ook in stukken.
Vervolgens hak de knoflook en snij de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg de zoete aardappel en de wortels toe en bak dit kort mee.
Voeg de pompoen en de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat de pompoen in zo’n 30 minuten gaar en zacht koken.
Voeg op het einde de verse basilicum en pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng de pompoensoep verder op smaak met de cayennepeper en zout.
Serveer de pompoensoep in een soepkom en maak het af met een paar pompoenpitten.
Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!