Portugese glutenvrij paasbrood
Ingrediënten:
250ml amandelmelk
1 ei
80g kokosbloesemsuiker
500g glutenvrij meel
2 tl gist
2 tl kaneel
Rasp van 1 grote sinaasappel
80g olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de amandelmelk.
Meng de warme amandelmelk met de gist en laat 5 min staan.
Voeg de glutenvrij meel, kaneel en suiker toe, meng goed en voeg het ei, de olijfolie en de sinaasappelschil toe en kneed het goed opnieuw met je handen tot een deeg dat niet aan je vingers kleeft. Vorm een bal en strooi op het deeg een beetje bloem, dek af en laat het 1,30 uur rijzen op een warme plek.
Haal het deeg uit de kom en vorm twee ballen van gelijke grootte. Je kunt tekeningen maken met behulp van een mes om het deeg op een gewenste manier vormgeven. Laat het deeg nog 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180 ºC, plaats op de bakplaat bakpapier, daarna beide deegballen op de bakplaat, bestrijk beide met een beetje eigeel. Bak de paasbrood 30 minuten in de oven of bekijk daarna ze gaar zijn (controleer dit door met cocktailprikker te prikken).
Haal de paasbrood uit de oven en laat afkoelen. De paasbrood kun je zo opeten, maar is ook lekker met jam of boter.